Як підготувати машину до зими

Часом зима приходить тоді, коли її зовсім не чекаєш. Особливо відчувають усі наслідки приходу холодів автомобілісти. Для них дуже важливо вчасно підготувати свого залізного коня до експлуатації у цей непростий час. Безпека водія та пасажирів машини в даному випадку стоїть на першому місці.

Що ж потрібно зробити автовласникові перед приходом холодів?

Насамперед, звичайно ж, треба перевзутися. Автомобіль не дуже впевнено поводиться на слизькому покритті на літній гумі. Зчеплення з дорогою при зниженні температури наближається до мінімуму. Встановивши спеціальні зимові шини, можна без побоювань виконувати маневри на слизькій дорозі.

Не варто забувати і про гальмівну систему. Усі вузли, які беруть участь у роботі гальм, мають пройти своєчасну підготовку. Тормозна рідина повинна бути замінена, і слід стежити за її рівнем.

Необхідно також позбавитися води в системі охолодження, якщо немає бажання надалі зіткнутися з проблемою замерзлого бачка. Її варто замінити на тосол або антифриз.

Наступним етапом стане підготовка до зими акумулятора. Якщо він перебуває у поганому стані, то краще поміняти його на новий. Це може запобігти проблемі ранкового запуску авто. Якщо немає коштів на нову АКБ, можна провести комплекс заходів з пожвавлення старої. Для цього необхідно провести цикл повного розряду та заряду. Перевірити рівень електроліту, довести його густину до необхідних значень.

Для зручності пасажирів у салоні - замінити килимки салону на зимові.

Перевірити та за необхідності оновити автоаптечку.

Подбати про наявність у багажнику машини антибуксу.

Якщо дотриматися цього мінімального комплексу заходів, можна бути більш впевненим у своєму автомобілі взимку.