Наскільки швидко стануть популярні електромобілі

Портал ДефлекторЗон повідомляє: аналітики та експерти Міністерства енергетики США заявили, що наступні 30 років у США масового поширення електромобілів не передбачається. Їх оцінки зупинилися лише на 1% електрокарів від загальної кількості машин у країні.

Електромобіль без майбутнього – це ялинок для американських та транснаціональних нафтових монстрів. Поліпшилися технології вилучення нафти, розвідані та освоюються нові площі, здешевила та доведена до досконалості глибина переробки нафтопродуктів. Нафтові компанії мають вплив на перебіг подій у світі, вони диктують умови та нікому не віддадуть такий величезний та динамічний ринок збуту, як паливо для автомобілів. Можливо, що бажане видається за дійсне. Але ставитися до таких заяв слід цілком серйозно. Через них проглядає сила та рішучість нафтових корпорацій.

Цілком несподівано виглядає в цьому прогнозі роль автомобілів з гібридною силовою установкою. Їм відведено багато місця, цілих 42% від загальної чисельності автомобілів у США до 2042 року. Однак сюди увійшли не тільки повноцінні гібриди (такі як Toyota Пріус, Лексус та інші), із співвідношенням електричної та «бензинової» потужності 1:1 (до речі, розроблені в США), а й автомобілі із системами Старт-Стоп та подібними до них.

Електромобілі не дарма потрапили в опалу до американських прогнозистів. Маючи сьогодні середня витрата палива 11 літрів на 100 кілометрів, загалом по країні, американські дослідники майбутнього визначили його у розмірі 6.3 літри на 100 км. І це у 2040-му році? Нафтовим монополіям забезпечено спокійне та безбідне майбутнє.

Електромобілі – це екологічний прорив людства у транспортній галузі. Штучне гальмування нових розробок, усунення уряду країни від цих проблем, нехай залишаться у США. Об'єднана Європа набирає обертів у прогресивному напрямі, пріоритет новітніх технологій, законодавчі заходи урядів, все це пробиває дорогу електромобілям.